2022.10.11.

A Monchhichi történet

Ki ne ismerné a kifejező arcú, pihepuha majmocskákat, a moncsicsiket (azaz hivatalos nevükön Monchhichiket)? A bájos kis állatkák már a nyolcvanas években meghódították Magyarországot, a gyerkőcök pedig ugyanolyan örömmel ölelgetik őket most is, mint a szüleik annak idején.

A plüssállatokat és a játékbabákat ügyesen ötvöző aranyos figurák története viszont ennél is régebben kezdődött: 1974-ben, Japánban álmodták meg a cukiság kézbe vehető másait. A Sekiguchi játékgyár rögtön fiú és lány ikerpárként mutatta be az első Monchhichiket. A majmocskák jellegzetes, ujjukat szopizó mozdulattal készültek már ekkor is - és éppen erre a tevékenységre utal a nevük is, hiszen a Monchhichi név a francia „mon”, azaz enyém szó és a cumizás hangját utánzó „chhichi” összeolvasztásából jött létre.

Az eleinte csupán előkét viselő majmocskákat hamarosan ruhákba öltöztethették gazdáik, és különféle kiegészítőket is kaphattak hozzá. A szigetországban egyre változatosabb Monchicchik végül 1978-ban megkezdték hódító útjukat Európában, majd ezt követően az Egyesült Államokban is. A magyar moncsicsi-mániáról mi sem tanúskodik jobban, mint az, hogy Ullmann Mónika meg is énekelte a „babaarcú, szőrös majmocskákat”.

A Monchichhik történetei több többször is képernyőre kerültek. Már klasszikus rajzfilm és stop motion minisorozat formájában is felbukkantak. A Monchhichik 2017 óta gyönyörű látványvilágú animációs mesében elevenednek meg újra. A leleményes állatkák a csodás, fénylő gyümölcsű fa őrzői. A különleges gyümölcsökből a Monchhichik varázsitalt főznek, ezzel biztosítva a gyermekek számára a csodás álmokat. Mindennapjaik során a különböző egyéniségű állatkák rengeteg kalandba keverednek az őket körülvevő bűvös világban.

Az animációs sorozat szereplőivel együtt a Monchhichik új generációja is megérkezett. A sorozat szereplőiről mintázott, részletgazdag figurákkal és a hozzájuk tartozó játékszettekkel a gyerekek már bejárhatják a mese csodás helyszíneit és új kalandokat teremthetnek.
Természetesen a nosztalgiázó szülők is nyugodtan becsatlakozhatnak a játékba.

A Monchhichi kínálatunk itt tekinthető meg...

Forrás: monchhichi.eu
Biztonságos SSL kapcsolat 2009-ben alapított vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 14 napon belül visszaküldheti a megrendelt termékeket
Információk
Vásárlási információk Szállítási információk Fizetési információk Garancia, elállási jog Adatkezelési tájékoztató Tájékoztató a hűségpontokról Általános szerződési feltételek (ÁSZF)
Elérhetőségeink
Online ügyfélszolgálat Kapcsolat GYIK Blog
Partnereink
PLAYMOBIL webáruház GLS Hungary Teya (korábban: SaltPay)
Akár bankkártyával is fizethet!
© Toys.hu Kft. 2009-2023. – A játék-webáruház.